Рак на гърдата

Преди известно време участвах в кампанията на Avon – От любов към живота – срещу рак на гърдата.

Всички знаете за розовите лентички. Снимах ги, след това участвах с две от снимките си във видеоклипа, вървящ по телевизията за реклама на благотворителния концерт на Avon за събиране на средства за превенция на болестта.

Колко странен е света. Толкова е многолик. Не мислим за хората с различна от нашата съдба… Или поне не толкова. И със сигурност не със същото чувство. А няма как да е същото, няма как да е обективно, ако не си го изживял, ако не знаеш.

Аз, въпреки че участвах в тази кампания с реално желание и съпричастност, пак не съм знаела истински какво значи рак на гърдата. Някак се надяваш да не се случи на теб, или на твой близък. Мислиш си го, че би могло, но тази мисъл е бърза като скоростта на светлината. Минава и не се връща. От страх.

Вече знам. Днес оперираха майка ми от рак на гърдата. Да, страшно е.

Последният й преглед при мамалог е бил миналото лято. Неотдавна. Всичко е било наред. Понякога обаче нещата се развиват по-бързо, отколкото си мислим.

Може да се случи и на вас. Не пъдете тези мисли. Отидете на лекар. Когато знаете, че сте здрави, няма да има от какво да се страхувате. Преглеждайте се поне веднъж годишно. Погрижете се за себе си! Научете се да обичате живота.

Трудно е, но открито в ранен стадий, е поправимо. Превенцията е от огромно значение. Мили хора, грижете се за себе си, за близките и роднините си! Прегледайте се превантивно!

Моля се всичко в бъдеще да е наред с нея.  Мамо, обичам те!

P.S. изпращам ти много положителна и оздравителна енергия!

6 thoughts on “Рак на гърдата

 1. Наистина е много страшно аз също имам близък човек със тази страшна болест но просто ако мислим позитивно и вярваме много силно и сме винаги до тях ще се преборим с тази страшна диагноза не бива да се подаваме на страха защото и той въздейства отрицателно на въстановяването им и последно много любов трябва да им даваме за да знаят че сме със тях .

 2. Нана, вярвам , че всичко ще бъде наред. Огромна прегръдка за майка ти, за теб, и всички ,които са около теб. С вас сме!

 3. Настръхнах, като прочетох тези редове!
  Вярвам и ти пожелавам всичко да е наред!
  Имаш и моята положителна енергия :).
  Целувам те!

 4. Благодаря ви много! Операцията мина успешно.
  Сега следват курсове химио или лъчетерапия…
  Но важното е, че е жива, ще се погрижим и за здравето :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.