Спомени от Париж част 1

Това е второто ни посещение в Париж. Този път с децата. Приключение си е. В самолета децата се представиха добри по-добре от майка си. С повече дъвка всичко беше на нужното ниво :)

Пътуването ни беше бюджетно, затова и ползвахме изключително метрото. Софийското метро е класи над Парижкото. Чисто, широко, голямо. Те разбира се имат огромна развита мрежа под земята, която лесно можеш да следваш, когато имаш карта или приложение на телефона. Така можеш да стигнеш до всяка желана дестинация.

Харесваме градът. Да, мирише на тоалетна, мръсен, шумен и пренаселен, но в началото на октомври не толкова. Имахме късмет да улучим топли и слънчеви дни, в които снимките стават прекрасни.

Харесва ни да сме там, повече на някои определени места. Имаме повече от 1000 снимки и ми е трудно да избера кои да споделя, но ще пусна няколко. Това е моето виждане за Париж. Цветен, богат, пълен и магичен.

Всички знаем за емблемата на Париж  – Айфеловата кула, която през нощта е още по-смайваща с хилядите мигащи светлинки по нея. Разбира се с децата успяхме да я посетим само през деня. На някои снимки изглежда, сякаш е безлюдно, но имах късмет и дебнах точните моменти. Все пак през юли, когато беше предишното ни посещение не бих могла да направя подобни кадри. Във висок сезон е наистина пренаселено.

psn_6135 psn_6193 Входът към Лувъра. Хванат без хора наоколо.psn_6392 psn_6395 psn_6404 psn_6406 psn_6410 psn_6416 psn_6421 Малката триумфална арка на входа на градините на Тюйлери, които са точно до Лувъра.psn_6464 psn_6485

psn_6486 В паркът има езерца, патенца, удобни метални столове, които разбира се никой не краде, но можеш да преместиш точно там, където искаш да поседнеш.psn_6532 Всичко е свежо зелено, поддържано. За чистотата не мога да кажа добри думи в Париж, но си затварям очите, заради красотите му, а те не са малко, трябва да призная :)psn_6533 psn_6619

Площад Конкорд.psn_6628

Кварталът до Гар дю Нор.
psn_6656

1 thought on “Спомени от Париж част 1

  1. За първи път ми се прииска да отида там. страхотни снимки си направила!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.